Bornholm er beliggende i den østligste ende af Danmark og kaldes også for solskinsøen eller klippeøen og husede i 2016, 39.664 indbyggere. Øens omkreds er 141 kilometer. Begrebet Solskinsøen er ikke opstået ud af ingenting. I Danmark har man registreret vejret meget længe, og solskinsmæssigt er Bornholm det mest solrige sted i Danmark, sammen med Ertholmene. Overgangen fra sommer til efterår foregår også så blidt at det næsten ikke ænses, da klipperne på øen, og vandet i Østersøen holder på varmen. Østersøen har også en stor del af æren for det gode solskinsvejr og det lune efterår, til gengæld kan vinteren være bidsk, da den sibiriske kulde inde fra kontinentet rammer hårdt.

Gennem tiderne har religion spillet en stor rolle på Bornholm og det ses tydeligt ved at øen, til sammenligning med eksempelvis Amager, har mange kirker og missionshuse ift. størrelse og indbyggertal. Bornholm huser fire af landets syv rundkirker, og rundkirker er derved blevet et af Bornholms kendetegn. Disse kirker adskiller sig fra vores andre middelalderkirker, ved at kirkeskibet er rundt, og intet sideskib har, men i stedet har en cirkelformet eller ottekantet central kerne i midten af kirken. Kirkerne har ud over det gejstlige formål også tjent som forsvarsværker. Uden for Bornholm er Glostrup et af de få steder man kan se rundkirker.

Beliggende mange sømil væk fra nærmeste danske fort eller forsvarsværk, har Bornholm altid selv skulle sørge for forsvar. Bornholm har væres under svensk herredømme i perioder gennem historien, og under 2. verdenskrig har bornholmerne skullet stå model til både en tysk besættelse, og efter at resten af Danmark blev befriet, en sovjetisk besættelse der trakte sig helt frem til april 1946.

Bornholm har to kaserner, en i Rønne samt en i Allinge. Mange vælger at aftjene sin værnepligt på et af de to steder, bl.a. for at komme lidt væk, og benytte muligheden for at få set noget man ellers normalt ikke får set. Nordøst for Bornholm ligger Ertholmene, som ikke tilhører nogen kommune i Danmark, men som hører under Forsvarsministeriet. Øerne administreres af en administrator udpeget af ministeriet, der varetager de offentlige funktioner. Selvom øerne hører under Forsvarministeriet, har de dog deres eget sogn, deres egen skole og læge. Christiansø og Frederiksø kan besøges via færgefart, og er to øer hvor fæstning og ø-samfund fremstår sammensmeltet.

Som besøgende på Bornholm kan du opleve rigtig meget af det som Danmark har at byde på naturmæssigt set. Det er svært at finde andre steder i Danmark hvor man kan opleve en natur der på én gang er så vild og så indbydende, og Bornholm byder, som Danmarks klippeø, på noget helt unikt. Bornholm huser også en dyrepark med bl.a. kaniner, marsvin og geder, der kombineret med et lege- og vandland, giver Valby’s Zoo kamp til stregen. Noget så eksotisk som bisoner kan man også finde på Bornholm. Takket være den meget østlige belliggenhed har øen mange solskinstimer og et særligt smukt lys.

Ligesom at du i København og Roskilde kan opleve mange musikfestivaller, gælder det samme på Bornholm. Her er gang i mange festivaller i løbet at sommeren. Folkemødet er også et stort trækplaster, der tiltrækker mange politikere, debatører og interesserede.

Bornholm er en lille ø der er nem at komme rundt på og der er ikke langt mellem seværdighederne og attraktionerne hvilket gør at man som besøgende let kan få utroligt meget oplevelse ud af sin sparsomme ferietid. Er man aktiv anlagt er cykelferier utroligt populære og Bornholm afholder desuden hver sommer i juli Danmarks ældste etape-løb, hvor man løber et marathon fordelt over fem dage.

Gastronomisk set skiller Bornholm sig ud, Bornholm er kendt for sine fantastisk lækre sild, og deres lange tradition for røgeri. ”Sol over Gudhjem” blev i sommeren 2017 nævnt i New York Post, som skriver at Bornholm ikke må forlades, inden at man har smagt denne bornholmske signaturret. 

Man kan let komme til Bornholm, fx med fly fra Kastrup Lufthavn, hvor flyveturen i sig selv også er en oplevelse.

Viser alle 3 resultater

Bornholm kort-plakat hvid

DKK245.00DKK1,345.00

Bornholm plakat. Minimalistisk og i trendy farver. Glæde og stemningen på væggen. – Køb plakaten her!

Bornholm plakat koksblå

DKK245.00DKK1,345.00

Bornholm plakat. Minimalistisk i trendy farver. Glæde og stemningen på væggen. – Køb plakaten her!